Ambassadør Even

Even er både fotballtrener og pappa, og legger vekt på å fronte sine holdninger og verdier på en usminket måte som gjør at andre kanskje kjenner seg igjen i at livet med småbarn i hus ikke kun er en dans på roser til enhver tid.

Så stå i det og gjør så godt du kan, det er det som betyr noe!

La oss bli mer kjent med Even! 

Even

Tekniske data:

Navn: Even Sangnes

Alder: 27

Bosted: Bøverbru på Vestre Toten

Utdanning: Mastergrad i tilpasset opplæring og bachelor i faglærer kroppsøving og idrettsfag

Jobb: Lærer på ungdomsskole

Partner: Marie 27 år

Barn:

Ulrik, 1 og et halvt år

Hva gjør du på fritiden? 

På fritiden er fotball den største hobbyen. Jeg spiller og er assistent på et lag i lokal 5. div. I tillegg går mye av tiden ellers til oppussing av hus.

Jeg trives aller best når det skjer mye og at det er litt «action», men også i rolige omgivelser hjemme på gulvet med en leketraktor eller Lego er fint. Trives godt både i sosiale happeninger og rolige kvelder med familien.

Mye av tiden i pappapermisjonen og sommerferien ble tilbrakt utendørs med Ulrik og hunden Ærling. Sparking av ball, kaste frisbee og trilleturer er og var gode aktiviteter for både store og små. Samtidig er traktortettheten relativt stor i Toten-området, og det er rimelig spennende for en gutt på halvannet år!

 Traktor

Hvorfor ønsket du å bli ambassadør for Pappasjappa? 

Nysgjerrigheten for ambassadørrollen er en blanding av flere ting. Det er vanvittig kult å få teste og være med på utviklingen til ulike produkter som gjør foreldrerollen hakket lettere. Samtidig savnet jeg en pappafokusert tilnærming til det å få barn for første gang. Selv om ingen har helt like erfaringer, kan man garantert dra nytte av andres opplevelser og tanker rundt dette. Jeg ser at min erfaring kanskje kan være verdifull for andre i samme situasjon og jeg håper å kunne dele den med andre. Derfor kan vi som ambassadører være en sparringspartner dersom du som leser dette lurer på noe eller ønsker å dele egen erfaring.

Jeg bruker også egne erfaringer til å utvikle meg i papparollen slik jeg tenker at det gagner barn, samboer og meg selv best mulig for et velfungerende samarbeid mellom alle. Pappasjappas produkter kan bidra til et bedre klima for alle i husstanden og dermed styrke alle roller i hjemmet. Dette ønsket jeg også å være en del av fordi jeg føler at her kunne man få påvirkningskraft og utgjøre en forskjell for mange. Det er spennende!

Jeg føler også at gjennom å være ambassadør for pappasjappa har man mulighet til å fronte sine holdninger og verdier på en usminket og fornuftig måte som gjør at andre kanskje kjenner seg igjen i at livet med småbarn i hus ikke kun er en dans på roser til enhver tid.

Jeg tenker at det er lov å sette på TV-en om det er det som skal til.

Det er positivt for barnet å være i barnehagen, der lærer barna så utrolig mange viktige ferdigheter og egenskaper du ikke har mulighet til hjemme. La barnets behov komme foran dine egne. La barnet bruke den ekstra tiden det tar å oppfatte, utforske og prøve ut. Da skjer det mye læring! Vær en støttespiller, og ikke støttehjul. Vi trenger barn som har gått på snørra, og som ikke er redd for det. Vær interessert i det som interesserer barna. Ork å ta kampene!

Vis meg den pappaen som er høy i hatten den første gangen du setter barnet i bilen og skal kjøre hjem fra sykehuset med noe så verdifullt som den nyfødte i baksetet. Eller første gangen den lille ligger på brystet ditt. Eller ikke puster kjempegodt for egen maskin rett etter fødsel. Eller første bleieskift. Eller første natt der du sjekker om den lille puster hvert tiende minutt.  Den vil jeg snakke med!

Helt til slutt tenker jeg det også er lov til å si at du kommer til å gjøre feil, du kommer til å bomme og du kommer til å føle at ingenting fungerer. Ofte. 
Men en god og trygg pappa som deltar og er interessert trenger alle. Så stå i det og gjør så godt du kan, det er det som betyr noe!

Nyt alle gode øyeblikkene! Tiden går altfor fort.

Familien

Les mer om Pappasjappa sin ambassadørordning her